tjingeling

Har haft en super trevlig helg. Borjade med fredagen da jag stack till YMCA nar jag slutat jobba, tranade pa i kanske en och en halv timme eller nagot, sedan tog jag en LANG VARM dush. Kom hem lagom till maten, Charlotte och Oscar hade gaster, sa de hade gjort pizza tillsammans, riktigt gott var det. Efter maten gick jag upp for att satta mig och sy (haha kanske inte sa manga 19aringar som sitter och sy en fredag, men jag ar kanske inte som alla andra ( :  )

I lordags sov jag ganska lange, men vaknade av att Oscar ropade att det var frulle, nygjorde amerikanska pannkakor, inte illa, med jordgubbar och banan till, mumms i magen sager jag och Ebba. Eftersom charlotte och Oscar skulle ivag pa nagon husvisning sa var jag hemma med Ebba. Hon var sa otroligt trott, men jag kunde anda inte fa henne att somna. Jag gick forst 45 minuter, utan resultat, tosen var fortfarande vaken. Jag satt henne i bilen (dar hon alltid somnar hihi), och borjade kora mot lekplatsen, trodde att hon skulle somna, men icke sa nicke. Sa vi lekte lite pa lekan, och efter en liten extratur pavagen hem somnade Ebbolina till sist in.
   Pa kvallen traffade jag Julie och Tine, vi begav oss tillsammsn till Stanford (eftersom bade toserna kanner folk i ett av studenthusen), sa vi satt dar och hangde och snackade en massa. Vi gick aven en runda i stanford omradet, Gud vad jag vill vara student dar, ska bara skita lite pengar forst hihi. Men det var himla roligt att se massa unga manniskor, for om jag ska vara arlig finns det nastan bara gammlingar i Los Altos, jag var bara sa glad av att bara se ungdomar haha.

Pa sondagen hade jag bestamt traff med Julie och Tine pa starbucks. vi motter vis elva, akte bort till palo alot, dar det var en farmers market, massa frukt, blommor och mat, himla mysigt. Sedan akte vi bort till stanford dar vi at brunsh. Jag och Julie klamde i oss tre pannkakor var (och jag vill inte beratta hur stora de ar, haha, men jag var matt hela dagen, eller hade den dar spykanslan hela dagen ( : , men gott var det). Nar vi atit akte vi och kollade pa halloween customs, nu har alla i vart fall bestamt vad de ska vara, vi kommer ha vingar allihopa i vart fall. vingar ar faktiskt inte det lattaste ska jag saga er, jag kommer stota in i alla med mina, kan inte ens ga genom en dorr, far liksom ga pa sidan in ( : , men det ar bra, for jag lar stota in i mycket folk, manga nya vanner haha, taktik ni vet.

Idag har jag (mamma hall i dig haha) varit pa silver smides klass, sa sjukt roligt, men valdigt svart, inte bara momenten som man ska gora, utan bara det att man ska forsoka forsta vad de sager ocksa. Men jag tror jag kommer stortrivas med denna kursen, det kanns sa mycket Elin.

Nu ska jag go to bed, sa trott. Imorgon ska jag aka och kopa tyg till en pippiklanning till ebba, sa pa torsdag maste jag SY, har massor kvar att sy, vet inte hur jag ska hinna till fredag. Far kanske helt enkelt sitta uppe och sy mitt i natten som mossen i askungen ( : ..

Ha det fett,

lattare lasning denna gangen kanske, saknar dock A, A och O haha

Jag har fatt klagomal pa mina texter haha, skriver for kompakt och lite slarvigt, Jag far val svalja min stolthet och ta emot kritiken, haha. Men ni maste forsta, nar jag skriver texter gor jag det pa kvallen, vilket innebar att jag ar trott, och det slutar alltid med att jag skriver valdigt mycket, och da orkar jag inte lasa igenom det haha, ni som kanner mig vet att det inte ar min starkaste sida.

Men Emse, jag ska borja med styckeindelning, sa du ska kunna lasa vad jag skriver lite lattare.

Det var ett tag sedan jag skrev sist, har tankt flera ganger att jag borde skriva, men tiden finns inte riktigt dar. och det varsta nar tiden gar ar att man glommer bort vad som hant. Traffade Felicia idag, visst det kandes som om vi inte traffats pa lange, men gud vad mycket som kan handa pa tva veckor, det tog oss nagra timmar att ga igenom allt " men vada har jag inte berattat det for dig?" kom nagra ganger haha.

Forra veckan kommer jag inte ihag vad jag gjorde haha, tranade en hel del, var i skolan, fikade, ocksa hade en hel vecka gatt. Pa lodagen var jag och Malin och shoppade, eller forst var jag och Oscar och kopte en symaskin, sa jag ska kunna sa lite ( : ( det gor sa ont i mina fingrar av att inte sitta och pyssla, har aven varit och kopt parlor och lite tillbehov, men gud vad dyrt det ar, skulle inte vilja veta hur mycket pengar jag totalt andvant pa parlor ). Efter symaskinkopet traffade jag som sagt Malin. Det blev en del, mjukisbyxor, eftersom det ar sa kallt pa morgonen, en supernice bag (sjukt coool haha). och hall i en SJU nya klockor ( man kan aldrig fa for manga for er som tror det)..

Pa kvallen var jag barnvakt for Ebba och en liten sovande bebis till. eftersom charlotte och Oscar skulle pa flyttfest for nagra vanner. Malin var har och vi at hemmagjord Pizza, och till efterratt gjorde vi applekaka. mumma i magen. men det smakade inte som hemma, men det gjorde inget.

I sondags var jag och familjen ivag och klattrade. ett super bra inomhusklatter stalle, det var verkligen roligt, nagot som jag kan tanka mig gora fler ganger.

Veckan ar snart slut, i mandags hade vi heldag med Malin, nathan och Danny, vi var pa ett stalle i Palo alto och malade pa gipsfigurer ( : . I tisdags var ebba i skolan sedan lekta vi pa lekplats. Onsdags var vi pa utflykt jag och Ebba i Los Gatos, vid en stor, fin och gron park (kandes nastan som slottsparken dar hemma, dock varmare), hosten borjar komma har nu, sa himla fint med de roda bladen pa traden.

Idag har Ebba haft dady day in school, da jag var off from 12.00-6.00, sa jag trande forst sedab traffade jag Felicia. Nu ska jag snart ivag till ett cafe och traffa litta vanner, vantar bara pa att charlotte och oscar ska komma hem fran foraldramote pa skolan..

Imorgon flyttar btw Josefin fran au pari skolan till ett stalle bara tio minuter fran mig, ar superglad for det, ska bli sa roligt att traffa henne ( :

Hoppas det ar lattare att lasa nar jag skriver sahar (syster yster, bangerot)

Snart ar det forrasten val har, ska bli ganska skont att det ar over, eller jag ar inte sa insatt, men de pratar om det OVERALLT. kanske inte sa konstigt eftersom det ar ett ganska avgorande val, inte enbart for America, utan for hela varlden. Helt tokigt sa stor makt detta land har pa ovriga varlden. Ebba vet i vart fall vem hon hejar pa, Varje gang vi gar forbi en Obama skyllt, sa skakar hon pa skylten och sager " Obama president", mycket klokt liten tos. ( :

.



me at alcatraz






Ser inte dirket lockande ut tycker jag, men nagon annan ar kanske sugen hihi



Sahar tror jag att jag skulle se ut om jag var en fange pa alcatraz....



en runda om ikea, sa hade detta lilla rummet nog kunnat bli mysigt hihi..



Hela detta torn ar nedkladdat, star feedom overallt, Nar alcatraz inte var i bruk med ar kom indianmanniskor dit och forsoka gora alcatraz till sin fristad, men de lyckades dock inte.





Spanda infor en tur till Alcatraz






Nagon som vill ta bild pa oss ?


Flyguppvisning



Hela havet var takt med batar och i luften fanns det flugor och flygplan, golden gate i bakgrunden.



San Francisco i bakgrunden, jag alskar verkligen den staden, man ser gatorna som jobbar dig uppat, helt fantastisk stad. Detta far bli sista bilden fran en TOPPEN helg med Line.

Helg

Bestamde mig for att ta taget tidigt pa lordagen sa att jag skulle kunna komma sa tidigt som mojligt till Line, taget gick 10,23, vilket skulle innebara att jag skulle vara i San Francisco en timme senare, och sedan ha god marginal to the ferry. Men det visade sig att mina marginaler inte gick ihop med verkligheten, for det blir inte alltid som man tankt sig, jag hade namligen inte raknat med att taget skulle ga sonder, sa att alla passagerare pa taget, hur manga som helst, fick ga av. Sakta men sakert gick vi i en packad massa over pa andra sidan ralsen for att ta nasta tag, eftre 45 minuter forsokta alla dessa manniskor tranga sig pa det nya taget som kom, men det var bara ett litet litet problem, taget var redan proppat av folk. jag kom pa, men samtidigt sa de i hogtalare att det skulle ga bussar istallet och att det skulle ga fortare att ta dem, jag ringa tess, eftersom jag visste att hon hade tagit det senare taget, alltsa det som jag  klamt mig pa, vi hoppade av taget och gick till bussen. Men bussarna blev ju proppade de med, sa vi fick vanta 30 minuter till, vi det laget hade jag missat min ferry. Val inne i San Francisco gick jag in och starbucks, mitt andra hem hihi, tog mig en fet chocolate chip eller vad den heter med en massa cream hihi, sedan gick jag 30 minuter till the ferrybuilding. Eftersom jag missat baten och nasta inte gick forran 2 timmar senare fick jag vanta. Men till sist jag jag fram till Line, hon tog emot mig med ett stort leende, sedan akte vi direkt till tagaffaren. Det var rena rama heaven, vi var verkligen i vart esse bada tva haha, vi tog en kundvagn och borjade packa pa oss, jag letade efter klader till min ladybird/ladybug dress and Line to her butterfly dress..
Efter en timme i affaren akte vi hem till Line, hon bor i ett super fint hus, precis vid en a, eller hennes familj kallar det the swamp hihi, men fint var det. Vi borjade sa, det var tyg, nalar, saxar, trad och massa annat utspritt pa hela golvet och mitt i roran satt jag och Line. Vi sydde i nagra timmar, sedan holl vi pa att do av hunger, vi korde in och safeway, lite snacks, sedan in om pizzeria, kvallen var raddad och vi kunde forsatta sy ( :...
Vi gick och la oss vid midnatt, for att sedan vakna vid atta. Jag satte mig och sydde, sedan at vi frulle och tog bilen till farjan. Pa farjan kom vi pa att vi glomt reservationspapperna till var alcatraz trip, vi kom ocksa pa att vi var valdigt sena, + att baten var sen. sa vi fick springa fran pier 39 to pier 23, haha en bra bit ska jag saga er haha, med blodsmak i mun kom vi fram och vi hann med. Turen var helt fantastiskt, inte bara att alcatraz var coolt, the navy hade aven flyguppvisning, sa det flog stridsplan precis over vara huvuden, saaaa coolt var det, blev yr av att bara titta.
Efter alcatraz tog vi taxi in till city, for lite shopping time, haha vi ar bra pa att shoppa jag och Line ( :, nagot ska man ju vara bra pa har i livet....
trott som bara den tog jag sedan taget hem, gick hem fran stationen och slangde mig i bingen och tittade pa slutet pa blood dimond..
  Igar hade jag heldag med Malin, vi var forst pa lekan, sedan i Palo alto down town, stanford och sedan hem till Nathan, sa ebba och Nathan fick leka litta. Pa kvallen var vi fort pa eng lektion, sedan var vi ute och bowlade med nagra vanner fran england. Assa det var helt sjukt, jag brukar vara samst pa bowling, men jag slog strike efter strike, aven nar jag siktade pa rannan blev det strike, sa jag vann bada omgangarna haha, en dold tallang, ska kanske satsa pa bowling ( :..
Idag har jag och ebba bara haft en mysdag tillsammans, vi har varit super bra vanner idag ( : gillar de dagarna haha.. Har precis haft taccokvall med Malin, charlotte ar pavag hem och oscar ar i ivag..
Nu vantar en film , och sedan sova. Imorgon ar det bibbland som vanligt som galler, sedan ska jag och Malin nog aka nagonstans med barnen, och pa kvallen ar det lektion ( : , faktiskt roligt att ga i skolan haha..
Saknar er dar hemma.


Helg

Sa har en vecka till gatt, det gar for fort tycker jag hihi, har snart varit ivag i 6 veckor, familjen sa lange har jag aldrig varit ifran er, men jag har nog skype att tacka, ar ju nastan som att vara hemma i vardagsrummet haha.
Denna veckan har varit en vanlig vecka, Var i skolan i mandags, spinnade i tisdags, sedan var det skola i onsdags med, och i torsdags traffade jag och Malin nagra coaches from england, dom var sa trevliga, riktigt roligt att traffa lite umga manninskor, och inte bara kineser och Jappar som det ar pa engelsk lektionerna hihi.. Pa dagen var jag och Ebba hemma hos Malin och bakade rulltarta, eller ebba och Nathan sov, sa det var bara jag Danny och Malin som bakade, vi gjorde rulltarta, MUMs i magen (som jag btw har lart Ebba att saga, sa hon sager det safort hon ska ata hihi, vada kan paverka barn)..
Ikvall sitter jag barnvakt, Ebba sover och jag tittar pa film, ska snart borja packa lite, for imorgon ska jag till San francisco for att sedan aka till Larkspur dar Line bor. Vi ska till tygaffar och sedan hem till Line och sy vara halloween costyms ( :, I think I will be a ladybug ( :.. och pa sondag ska vi in till San Fran igen och aka till Alcatraz, och sedan shoppa litta.. Kommer bli en toppen helg antar jag, brukar bli det nar man ar med sina vanner ( :
Hoppas alla mar bra dar hemma, och att ni inte blast eller regnat bort dar hemma ( ;

Point reyes



Denna bild ar till dig mamma, titta vilka blommer som star i backen, det ar sandana vi har hemma vi trappen ( ; Coolt


Nagra steg ner till fyren, men for valtranade toser som oss var det ingetting, haha kanske lite jobbigt nar man gatt i tva dagar.....


Sjukt fint var det nere vi fyren.



Den dar pricken darborta gick jag och Malin fran.


Malin njuter av det underbara landskapet






Stoppade efter att kort over golden gate, for att ta foto.


Var lilla bil ( :





Visst paminner detta om France familjen?


Ner till havet skulle vi, var ok ner men lite jobbigt upp ..



Finner inte ord for denna konstruktion.... haha
men gott sov vi



Varldens vagor var det i vattnet, har skulle man surfat ( :



Tjohoo har ar jag ( :

point reyes

I fredagskvall fick jag och Malin veta att de tva tyska tjejerna som skulle med och hika att de inte ville, for att det skulle regna till helgen. men jag och Malin var fast beslutna om att vi SKULLE ivag, sa vi bestammde oss for att aka bara vi tva. Klockan sex pa morgonen ringde min klocka, upp och fixa min pastasallad och kaka frullebulle. sedan kom Malin och hamtade mig vid lite efter sju.
Det tog oss lite mer an tva timmar att komma till det bear valley, dar vi skulle hamta information och fa forslag om olika trails som vi kunde ga. Vi valde att ga till arch rock, I sex timmar var vi ute och gick, trott och slitna kom vi till camping for att satta upp talt som vi fatt lana av malins familj, det var mammans som hon haft nar hon var ung, allts var taltet 30 ar gammalt, det saknades massa delar och vi bada stod bara och kliade oss i pannan, hur fasiken skulle vi losa detta. Efter en timme blev det mork, och med pannlampor lyckades vi an mindre fa ihopa taltet, san tur var hade vi trevliga grannar, som tog over hela jobbet, och tillsammans lyckades vi fa ihop ett nagorlunda talt. trott somnade vi direkt, vaknade klockan sex och tog snabbt ner taltet sa ingen skulle se det haha.
Vi vandrade pa i 4 timmar pa sondagen, det ar helt otroligt sa vackert det ar har, ni far se pa bilderna ner, gar inte att beskriva med ord och knappt med bild heller. Vi avslutade var helg med ett besok pa en tydligen kand fyr, sedan var det tre timmar bil hem.
trott och sliten kom jag hem, ont i hela kroppen. Efter att ha duchat och packat upp satta jag mig med Charlotte och Oscar framfor tvn och at massa gott grillat kott och sag pa sallskapsresan, toppen slut pa en super nice helg.

san francisco



Malin och Line, and some friends



 Goa gubbar dessa ( :



Detta ar en elektisk stol, den ar tack och lov inte i bruk, men det var sjukt obehagligt, den sprutatde luft i rumpan och pa ryggen haha



Line and Me, med vara nya fina halsband



Detta var sista bilden for dagen, lagom trotta ( :



Mums med mat

En vecka till

Oj det var ett tag sedan jag skrev, och det hander mycket pa en vecka ska jag saga er hihi..
Nu har jag varit borta fran den avlanga Sverige i mer an en manad, till och med varit hos familjen i en manad pa lordag, sa som sagt tiden springer ivag.
Jag har ju berattat om kickboxningen, den var so bad, sa jag och Malin skulle testa bothcamp (vet inte hur det stavas), vi trodde den var klockan halv sju pa morgonen, men det visade sig att den var redan klockan sex, och arligt talat det pallar inte jag, ga upp tva eller fyra ganger i veckan sa tidigt och sedan jobba hela dagen, ALDRIG i livet haha.
sa jag akte och pratade med volleyboll tranare, men det gar inte att ga med i laget, eftersom de ar elit och vi aldrig tranat volleyboll innan+ att de tranar mer an 13 ganger i veckan. Jag pratade aven med vattenpolo tranare och han erbjod mig att borja i deras team, hihi, men jag kan ju inte ens krala, sa det skulle nog sett lite roligt ut nar jag skulle komma dar med brostsim, en kvart efter de andra liksom.
Sa manga alternativ blev strykna for oss, men Katy, volleyboll tranaren sa att det fanns nyborjar volleyboll som vi skulle testa, jag och Malin begav oss dit, men det visade sig att det var tryckfel i tidiningen och att det var nyborjarbadminton istallet, det tog mig ett tag att samla min ilska, men jag kan saga er att jag vagrar spela badminton hihi..
  I Fredags var jag och fixade mitt socialsecuritynumber, sa snart har jag ett amerikansk nummer coolt. Efter passade jag pa att ga och shoppa helt sjalv, kopte mig 4 nya klanningar, ett par skor och en vaska och lite till ( :, det ar ju sa billigt..
Pa Lordagen skulle Oscar och Charlotte ut och cykla, sa vi bestammde traffs pa ett stalle uppe i bergen, jag och ebba korde upp och motte foraldrarna. Det var ett motorcykel/fina bilar stalle + typiskt amerikans mat. Vi at alla pannkakor med sirap och frukt, mumma i magen. Pa kvallen traffade jag Felicia, badade forst i hennes enorma pool, sedan akte vi och traffade tva andra svenska tjejer, kul att traffa nytt folk.
I sondags var det au pari meeting in san francisco. Roligt att fa traffa Line igen. Vi hade en hel dag dar, efter traffen gick vi pa vaxmusuem, sedan gick vi till chinatown och sen ner till union square. Kom hem trott som en gnu med ommande fotter vi tio pa kvallen.
I veckan har det inte hant sa mycket, var och spinnade i tisdags, sjukt bra sprinning, den basta jag varit pa, den hade du gillat Emma...
och Igar var jag pa min forsta Engelsk clas, kan ni fatta att jag gar i den mest avancerade gruppen, ahha helt sjukt, jag som alltid haft sa svart och varit bland de som ar icke sa bra.. Men majoriteten i gruppen ar kineser elelr japaner, sa det sager val allt.
Nu ska jag ner och ata frulle, fil med svenskmussli fran IKEA.
ha det gott. Puss haj

RSS 2.0