En liten svacka kommer att komma!

Nastan en hel vecka har gatt nu, veckorna gar himlans fort. 
  Sitter hemma nu och hamnade har framfor, brukar alltid vara och trana nar Ebba ar i skolan, men eftersom jag lyckats bli sjuk igen, hade feber igar igen och hostar och ar superfokyld, sa har jag fatt rad av sa manga att jag inte far trana, sa jag far val lyssna pa er.

I mandags fick jag veta att min alskade Line ska aka hem, sa jag har minst sagt latt for tarar for tillfallet, kanns valdigt tungt att hon ska hem. Hon var de forsta jag traffade, vi traffades redan pa kastrup, satt bredvid varandra mellan kopenhamn till Frankfuhrt, satt bredvid varandra pa bussen till terminalen, satt pa samma rad pa bussen till the aupair school. Och hon var den som jag var med under hela aupair skolan. Sedan akte vi tillsammans till flyget fran new york till San francisco. Och sen vi kom hit har vi i princip varit med varandra varje helg, sa snacka om att jag kommer sakna denna tjejen, Men hon har san hemlangtan, och det anda jag vill ar ju att hon ska vara glad och lycklig, sa jag far vara glad for hennes skull att hon ska aka hem till sina nara och kara.

Hem ska ocksa snart Basse, sedan Mia och Stina. Mia kommer tillbaka och ska pluggga, Johanna aker hem pa semester, med kommer tillbaka. Ida ar kvar med ska pa semester med varfamiljen i 3 veckor. Hej hopp jag far jobba upp ett nytt kontaktnat hihi........

Ska forsoka ta lite klasser pa college till sommaren och forhoppningsvis far jag mer tid till hosten, sa jag kan ga och plugga under dagarna.

Sahar ar laget just nu i vart fall.
  Helgen ser ut att bli lugn, ska sakert jobba en av dagarna, och sedan in till San francisco nagot. Ska nog traffa Matilda imorgon, var toklange sedan, sa det ska bli roligt ( :

Snart kommer Ellan, jag langtar.

Btw Jag och ida har bokat resa nu, Mexico here we come! kommer komma hem brun och fin en dag innan mamma och pappa antligen anlander.

Puss och kram


                                            

                                            Line I love you!

FRITTFALL

JAG LEVER, Jag lever, Lever jag ?
  Eller som en vis man en gang sa " Du hoppade, du dog och har ny panyttfotts, sa varfor inte borja det nya livet med In and out? "
  Idag har jag i vart fall gjort det, vi var ett gang pa 12 pers som gick upp tidigt en sondag morgon, korde tva timmar ivag for att skydiva ( :... Okej jag maste val vara arligt och saga att jag var sjukt nervos, men som sagt allt gick bra, men hur ska man veta det innan, men do kan man ju gora narsom, och som Johanna larde mig pa Great amercia, "battre att do lycklig och nar man gor nagot man tycker ar roligt"
  Som sagt, klockan ringde vid 7, dodens att ga upp sa tidigt en sondag, men upp kom jag och Ida, kakade frulle och akte upp till de andra. Vi packade in oss i bilarna, korde inte langt, sa var det dags for matstopp, frulle bulle for de som inte hade atit. Pa vagen igen, full fart mot nagot som skulle kunna bli varan dod....  Framme, vi trodde det skulle ta langt tid innan vi skulle fa hoppa, sa var det sist nar Basse hoppade. Vi fyllde i papper om att om vi dog hade vi helt sjalv ansvar over det, Detta america sager jag bara.
  30 Minuter senare hade jag sakerhetssele pa mig, AAAAAAHHH magen korde pa hogvarv.
Vi hade delat upp oss sa att tjejerna hoppade forst och sedan killarna. In med oss i ett litet plan, lyfte, och vi alla upptackte att vi akte baklanges, manga nya grejer man far prova pa ( : ....

Sa var det dags, stunden var innen, pa med skyddsglasogonen, svanga over hogerbenet over "banken" vi satt pa, gick sakta med sakert mot den oppna dorren, kande vinden i mitt har, OOO MY GOD -Elin Linnea Madsen, vad haller du pa med? Familjen jag ALSKAR er, ner pa huk, luta huvudet bak mot min fallskarmsman, korsa armarna, och vad som hande sedan var nagot av det harligaste jag varit med om, Kanslan gar inte att beskriva, var nog radd i borjan, men sedan slappte det bara och jag bara njot, eller nastan iallafall, fick varsta locken for oronen, sa min man fick halla for min nasa och jag fick blasa ut hihi sa blev allt bra ( : ...
   Harligast var det innan fallskarmen kom ut, nar den val utlostes gled vi bara ner, jag fick styra lite och vi svangde och snurrade runt, so nice ( : , or awsome ( : .  Landning nasta, upp med benen och glida sakta men sakert och rakt ner pa rumpalallan.

Ja jag vet inte hur jag ska beskriva, men harligt var det, dock en aningens skakig efter, men jag kan helt klart tanka mig gora det igen.

Efter var vi alla hungriga, korde mot in and out, tog en burgare. Sedan var planen hem mot mill valley och stranden, dar vi skulle grilla korv pa kvallen.
  Lite felkorning, skyller allt pa Basse, som hade deaptalk med sina vanner i baksatet, jag och Ida har inget med felkorningen att gora hihi. Men tillsist kom vi hem.
  Inom safeway, handla mat och sedan mot beachen.

SA harligt vader det har varit denna helgen assa, sakert 30 grader idag.

Maste saga att denna sondagen har varit en av de basta sondagarna pa valdigt lange, den ska fa en egen sida i min skrapbook, som jag dock inte borjat an.
  Tack for en toppen dag mina kara vanner.

Puss haj leverpastaj

                                                

                                              SA nervig i Bilen

                                               

                                               Medans Ida var lite mer lugn och fin, hihi fast hon var ocksa nervos.

                                               

                                              Fullt fokus pa vad som skulle goras, tva sovande och en kartlasande Basse. 

                                              

                                              Ser ni prickarna? dit upp var vi pavag..
 
                                           

                                           Flickor som ar redo.

                                        

                                        

                                       

                                      

                                       

                                      

                                       Valkommen ner ( :

                                     

                                     Blir sa glad av att se denna bilden, Du ser SA lycklig ut Ida ( : 

         

     Vi kande nog alla en glad kansla i vara magar ( : haha eller vad sager ni?

                                            

                                           sotnotar

                                          
                                            Sen blev det stranden 

                                         

                                         Och grillning..

                                        

Sa var det dags att satta stopp for en toppen dag, Johanna och Mia slakte elden medans se sjong indiansanger, kan det bli mer stamningsfullt?
                                                         

JIHUUUUUU

Nu ar jag GLAD, Min siames Ellan ska komma hit och halsa pa mig, kanns sa himla skont att fa traffa nagon hemmifran, borjar kanna lite hemlangtan ibland juu ( : .. Hon kommer den 5 maj, och stannar mer an en vecka, snacka om att det ar snart. ( : .

  Sedan kommer ju familjen snart med, jag har ju massor att se framemot.
   Men det stora fragan ar om jag kommer vara levande nar allt detta ska handa, for pa sondag ska jag namligen hoppa fallskarm, eller skydiving tror jag det heter, ska kasta mig ut fran ett flygplan, ja som sagt kul att lara kanna er alla hihi.

Nu ska jag kolla pa flygbiljetter, jag och Ida ska ut och resa, vi vet inte vart an, men hallo det loser sig val hihi. 

                                             
 Varldens sotaste lilla tos som planterar blommor, hon tyckte det var riktigt roligt, hon kommer ju fa grona fingrar denna lilla filuren, vi maste ju vattna nu varje dag ( :

                                            

                                            

                                           

                                          

Nyklippt

Sa akte allt haret av, eller inte riktigt alllt, med typ 20 cm. Om man inte har klippt sig pa ett ar, sa ar det pa tiden att man klipper sig lite.
  I torsdagskvall kom min favorit Ida hit till Los altos, eftersom Andrew och hennes tos Caroline skulle till tahoe och aka skidor. Pa kvallen lagade vi riktigt mumsig mat, Vitloksmarinerade rakor, pestopasta, sparris i ugnen och en sallad som bestod av tomater, sallad, gurka, mango, paprika och fetaost. Vi hade en riktigt mysig middag tillsammans med Charlotte.
  Fredag, planen var att vi skulle ha playdate med Linnea (en kompis till Ebba), men eftersom min lilla tos hade 39 graders feber fick vi stalla in playdaten. Jag, Ida och Ebba tog det bara lungt hela formiddagen, tittade pa film och mos. Till lunch bakade jag och Ida scones, mummma, sa goda de blev, vi ar valdigt bra pa att laga mat och baka, vi blandar vara recept, och kombinationen brukar for det mesta bli riktigt god.
  Nar jag slutade akte vi till IKEA, kopte lite mat. Sedan akte vi till palo alto downtown och sedan till Stanford shopping mall. Pa kvallen satte vi oss i Idas bil och korde hem till mill valley.
 
Tungt att vakna pa Lordagen, jag kande redan nar jag gick och la mig att jag kommer bli sjuk, mycket riktigt var ganska kass nar jag vaknade, Ida stack ut och sprang och jag tittade pa film.
  Frulle i magen och sedan akte vi till santa Rosa (tror jag det heter), det var namligen pa tiden att froken Elin skulle klippa sig.
  In och bokade tid, hann med lite affarer sedan var det dags. Jag hade fjarillar i magen och var ganska nervig faktiskt.
mer an TRE timmar tog det kvinnan att klippa mig, hon var nog nyborjare eller nagot. Var lite nervig nar hon tog upp en bit av mitt har, satte saxen mot det och sedan angrade sig och slappte ner det igen, PHUU. Efter att ha forsokt forklara hur jag ville ha min lugg, utan direkt framgang, blev jag till sist for trott och bara - Lat det bara vara sahar... hhaha da sag ajg att det va rlite langre pa ena sidan, Jag bara du det ar langre pa hoger sida, hon bara ja jag tankte det med, eller vad tycker du? ... Denna fraga fick jag tusen ggr, -Eller var tycker du? You know..
  Nar jag skulle betala kom en av de andra frisorerna ut, hon bad sa hemskt mycket om ursakt att det tagit san tid, och gav mig produkter gratis, man tackar ( : .
 Hungriga som djur sprang vi nastan bort till panda express, slangde i oss mat, gick in om Macy's och blev sminkade och kopte lite smink ( : .. Fort hem byta klader och sedan in till stan for avskedsfest for Hanna. Snacka om att jag var trott. Har lart mig nu att jag aldrig mer ska vara ute och dansa natten lang nar jag ar sjuk.
  Kvart over tio pa morgonen satt jag pa taget hem till Los altos, skulle borja jobba 12. Snacka om att jag var TROTT, nara doden upplevelse.

Men overlevde gjorde jag, somnade vid 5 tiden i sondags, sov till klockan ringde, klockan 8.00 pa mandagen, feber och trott och ont i hela kroppen.
  Idag tisdag, fortfarande latt sjuk, men battre. Jag och Ebba tog en lugn formiddag, sedan akte vi och kopte blommor som vi har planterat i lador ute i tradgarden.
  Matt och belaten sitter jag nu har, lagade chilliconcarne till middag idag.

Ikvall ska jag och Charlotte antligen titta pa Australia, vi har sagt det sa lange att vi ska se pa den, men det har inte blivit av.

tack och hej leverpastej

                                                

Great america

                                             

                                            

                                             

                                             Ida ger allt for att vinna ett stor gosedjur till mig ( :

                                           

                                           

                                           

                                           
                                           

                                           Lines mini hotdogs, jag sager da bara dessa danka manniskor hihi

                                           

 Ida hade lagat min mammas pastasallad, haha hon fragade vad jag brukade ha i min pastasallad for nan vecka sedan..

                                           

                                          Tror du har nagot dar pa nasan Ida?

                                         

The best birthdayweekend ever ( :

Var hel lycklig nar jag satte mig pa taget mot mille valley i fredags, jag skulle namligen antligen fa klippa av mig mitt allt for langa har. Jag, Ida och Line skulle ha hela lordagen i santa Rosa, dar vi skulle shoppa och klippa mig och bara mysa, men som sagt man kan inte riktigt bestamma allt har i varlden.
   Nar jag val kom fran till Ida, sa akte vi och hamtade upp Line, (som inte hade nagon bil, for den andra ar stendod). Vi hade bara en myskvall, bestallde pizzza, dock hittade Ida har i sin pizza sa vi tappade minst sagt matlusten. Dock hittade vi den igen och krangde lite eller rattaresagt jag krangde mycket av Idas svenskagodis som hennes paron tagit med sig..

Nu gor jag som sa att jag lagger in Idas text om vad som hande pa lordagen, for jag tyckte hon skrivit sa roligt, det beskriver verkligen hur hela min planerade plan over hur helgen skulle vara bara vandes som en pannkaka:



Great America Överrasknings för Elin!

I lördags var vi och firade Elin på Great America ( en jätte stor nöjespark) vi ville att det skulle vara en övveraskning för henne, så både jag och Line planerade hela veckan  genom att köpa säsongskort till henne och planera för att göra picnic!


På fredag kvällen hämtade jag upp Elin vid Färjan och sedan till Line för att hämta upp henne, Elin är helt ovetande och tror att vi sak Åka till Santa Rosa på lördagen för att klippa sej och shoppa.på kvällen tog vi det bara lugnt och beställde pizza och kollade på någon gammal film, jag hoppa upp ur sängen klockan sju på lördag morgonen för att börja med picnicen som Elin inte fick veta ngt om.g
rejen är att den lila filuren alltid ska vara så hurtig på mornarna så hon var ju självklart uppe kvart i åtta för att ut och springa, där står jag i köket och är mitt uppe i mitt picnic bak..
Elin kollar lite förundrat på mej och undrar vad jag gör..
eehh vart bara så sugen på att baka? Va fan skulle ja säga? Sen kom jag på att vi skulle ha Au pair möte på söndagen o att jag kunde säga att jag baka inför det..


Haha jaja hon fråga om jag skulle med ut o springa men jag skyllde på att jag var för trött..


Såg besvikeheten i hennes ögon, men jag var ju tvungen att fixa klart det sista baket, direkt efter att Elin hade gått ut ur dörren kommer Line inspringades och frågar om jag behöver hjälp med ngt.
 Så jag fick hjälp och vi hann bli klara med allt innan hon kom tillbaka.


När vi är duschade och klara med frukost (och jag o Line har smusslat ut massa grejer i bilen)


Så hoppar vi alla in och jag Idabörjar köra, när vi åker över golden gate bron frågar Elin..


- ida, är inte det här lite åt fel håll?

-neeej det här är en annan väg till Santa rosa, den går mkt fortare.

-men santa rosa är ju precis åt andra hållet

-jaa men man kan köra runt?(vad har jag gett mej själv in på?)


Hon verkar go ta resonemanget för några minuter, eller hon blir tyst iaf..

Forsätter och köra, efter 30 min.


-Ida, nu är vi ju snart hemma hos mej, det här kan inte vara rätt...

-joodå man kör runt, visste du inte at du bodde så här nära?

-eeh

-( jag kan inte hålla mej för skratt längre)


Elin fattar att det är ngt skumt på gång..

Sen forsätter vi bara att köra och Elin är tyst i Baksätet, när vi är ca 10  min från great america avslöjar vi att hon inte ska få klippa sej idag, ännu en besvikelse..


Sen när Great america skyltarna börjar komma upp på vägen säger vi att vi är på väg dit, roligt va?

(Elin) - Vad är Great america?

Hahahah en nöjespark, som du bor 15 min ifrån..haha


Jaja vet inte om ni hänger med i texten längre men roligt var det iaf,
 vi kommer fram och Elin får ta på sej en fin skylt som det står "birthday girl" på.

Och sedan går vi och möter upp resten av gänget, Johanna, Basse och hans tre kompisar och lite senare kom Mia och patrick.


Det var iaf en väldit lyckad dag där, vi åkte alla olika sorters Karuseller och sedan hade vi picnic i solen, det var pasta sallad,kyckling wraps,chocklad kaka, bröd,cinnamon twist jaa massor av gott!

Lyckat!


Efter en hel dag på Great america så är det dags att dra sej in mot stan, vi stannade till på target för att elin ville hitta ngt att ta på sej på kvällen, sen åker vi in till basse och dom, gör iordning oss, och sedan börjar festa! Drog sedan vidare och förfesta hos Patrick, och sedan ut på krogen! Lyckad kväll!

Tillbaka till mig sjalv igen som skriver
  Vad ska man saga, vilka vanner jag har, hade verkligen en super duper dag.

Tack ska ni ha for en toppen fodelsedagshelg och en fodelsedagspresent som jag alltid onskat mig hahaha, nu kan jag aka till great america varje dag om jag vill och roa mig hahah.


Sondag
Pa sondagen tog jag taget hem vid tva tiden. Hemma hittade jag en liten sjuk tjej som satt i sin mormors kna. Ebba hade hog feber och var helt dod. Sa planen om att vi skulle ut och ata andrades, som allt annat redan gjort denna helgen, men ibland blir det faktiskt battre nar man andrar planen.
  Jag stack till gymmet, medans Oscar och Morfar akte och handlade mat som skulle lagas.
Pa menyn stod det:

Forratt: Ostron och champange.

Hurvudratt: Grillad tonfiskfil'e som lag pa en badd av sallad, potatis, bonor, oliver och agg. Med vitt vin.

Efterrratt: Gino

Verkligen en trevlig kvall. Fick en smyckesslip med olika slipe "grejer" av Charlotte och Oscar, sa nu kan jag sitta hemma och slipa till de grejerna som jag gor pa min silversmideskurs ( : .

Mandag
GRATTIS Elin.
Jaha da var jag 20 ar, lite konsigt tycker jag allt att det kanns, jag kanner mig inte sa gammal, men det ar jag tydligen, man kan val saga att jag ar vuxen nu ( : ..
  Saknade sjalvklart familjen lite, men fick skypat med dem, sa det var ju nastan som att traffa dem. De hade skickat presenter som jag oppnade med dem.
  Efter att ha kort mormor och morfar till flygplatsen vid fyra tiden akte jag in till San Francisco, gick och shoppade lite pa forever 21, sedan kom Line och Ida in. Vi gick till cheesecake factory och at forratt och efterratt (haha man orkar inte huvudratt och efterrratt, sa man far vara lite taktiskt).
  Basse slot upp med oss, sedan slot aven hans vanner upp med oss. Vi begav oss till en biograf pa vaness, dar vi sag "Sunshine cleaning", En lite morkare komedi skulle jag nog saga, men den var faktiskt bra, bade rolig och sorglig, eller Ida grat i vart fall, men det gor hon for allt ( :...

Sammanfattningsvis far jag val saga att jag fatt firat mig riktigt ordentligt. Ar sa glad for alla manniskor jag har omkring mig har.

Bilder kommer sa fort jag far lite tid ( : , eller ork att vanta, det tar san tid.

                                             

                                            

                                           

                                          


Ebba paskpase ( :

                                          

                                       

For den som inte ser det sa ar det en kanin haha, korvoron och korvben och armar, maste da saga att jag kanner mig sjukt nojd, nog nagot av det finaste jag har gjort ( : haha. Nu aterstar det bara att se om den lilla froken vill bara denna vackra pase ( :

strandlage

har glomt att uppdatera om forra helgen, vilket var en rikigt toppen helg, eller nastintill i vart fall.
  Slutade vid tre tiden pa fredagen, Var nastan helt saker pa att jag skulle ta en lugn helg hemma i Los Altos, men nada, haha Ida ringde och sa till mig, -nu packar du dina saker och kommer hit, ja nar hon lagger upp det pa det sattet ar det svart att saga nej juuu..
  Tog taget vid 5, vilket var en bra tid for jag lyckades komma med samma tag som Basse, alltid trevligt med sallskap pa taget, timmen till San francisco gar sa mycket fortare. Hade lite tight med tid till the ferry, sa sjalvklart missade jag den, med 3 MINUTER, hallo alla amerikaner ar alltid sena, men nar det galler batarna sa halls tider, Tyvarr. Men nasta bat gick bara 25 minuter senare.
  Upphamtade av Ida vid baten, inom Safeway, lite snacks, sedan direkt till bion, vi sag "I love you man" riktigt rolig, om ni vill se en rolig karlekskomedi sa ar den toppen, varldens dromkille hihi.
 Lordag, beachen som gallde, dock kom vi inte ivag forran vid tolv, hallo hur lyckas vi tjejer. Ida hann bara stanna 40 minuter, sedan skulle hon hamta upp Basse.
  Jag, Line och Stina lag och njot av solen i bikini, medans alla andra satt fullt pakladda. Helt plotsligt kom det ett helg gang med urtida gubbar, haha jag vet inte vilken tid de trodde de var ifran, medeltiden kanske hihi, de hade svard och allt med sig, och pratade om att det var "a perfect day for a fight" , Men hallo kan vi inte bara vara vanner?
  Mannen slogs lite och vi foljde dem, men de kandes lite fel nar de plockade upp chips och at, tror inte att de hade det for 100 tals ar sedan?
  Basse och Ida anlande, Stina akte (hon skulle se pa NHL match pa kvallen). Jag och Line beslot oss for att ta en liten tur upp pa hillsen. Snacka om att vi tog manga bilder, haha undra hur manga jumping pictures man kan ha?
Pa kvallen gjorde vi dundergod middag.

Forratt alla Basse: Melon med parmaskinka, guacamole med natcho.
Huvudratt: kycklinggrillspett (meat on a stick eller? haha), potatisgratang, hemmagjorda vitloksbrod, tzatsiki, god sallad.
Efterratt: Gino med Glass ( jordgubbar, Kiwi, banan och vitchoklad, och in i ugnen)

Maten blev i vart fall super duper god, vi kan vi.

Sondag, jag skulle hem och jobba, Line var snall och erbjod sig att kora mig hem och tillbringa lite tid med mig. Hela vagen hem jobbade jag pa hennes krona som hon ska ha tillsammans med en drottningklanning som hon sytt till en familjetraff med aupairgruppen.
  Nar jag borjade jobba skulle Ebba praktiskt taget rakt i bingen, sa vi passade pa att ga till taget och hamta min bike. Ebba somnade efter att fa vandrat lite.
Vid tre tiden var jag off igen, sa jag och Line bestammde oss for att aka till Halfmoon bay. Vilket ligger ca 34 minuter fran mig, det ar anda ute vid kusten och har finns en underbar strandremsa. Kallt var det dock, for det blaste en massa. men Bilder tog vi. Och en dod spackhuggare sag vi som hade spolats iland.

Ja detta var val helgen.
En hel vecka har gatt och idag ar det torsdag.
  I mandags var jag ledig, var ute och sprang, sedan traffade jag Victoria, vi tog oss en vandring i hillsen, sedan en jamba. Pa kvallen traffade jag Tina.
Tisdag var jag pa min silversmide, gud vad jag alskar det hihi.
Onsdag jobbade och sedan lagade jag mat till mig och mormor och morfar, blev grilladkycklingfile, sallad och pestopasta, kittlade gott i kistan.
  Idag: orkade faktiskt med en morgonrunda ( att jag var pigg beror nog pa att jag somnade halv tio), borjade jobba vid 10, lamnade Ebba i skolan vid 12, akte till gymmet, hamtade snackan 2.15, hon somnade i bilen, sov till 3.30. Eller hon vaknade inte av sig sjalv, sa jag satt med henne i mitt kna i 30 minter (basta tiden pa dygnet, eller gosigaste ( : ), sedan kom mormor och morfar hem, sa jag gick upp och borjade sy en paskaggspase till Ebba. Hon ska namligen pa paskaggsjakt pa Lordag i downtown.

Nu har jag skrivit allt for mycket igen.
Imorgon ska jag till Ida i vart fall, ska umgas med henne och Line i helgen, kan det bli battre?

Glad pask <3


                                                    

Haha Ida kopte en kokusnot pa safeway, det var ett noje att se henne sla hal pa den, nar jag lyckas fa klamm pa hur man lagger upp video ska jag genast lagga upp film nar denna tjej kampar med sin not.

                                                    
                            
                                                    Svenskdanskmacka
                            
                                                    

                                                  
                                                   
                                                  Stigen ledde uppat.......

             

                                                                               Och har blev det Jumping pictuers

                                                       

                                                      Lika smidig och alltid.....

                                                    

                                                    My new shoes

                                                    

                                                  Blekfisar ( : 

                                                  

                                                 Oj vilket arhundrande hamnade vi pa nu?

                                                  

              
 
             Hemmasyddklanning och Hemmagjord krona.

                                           

                                           STOR jordgubbe

                                         

                                          Halfmoon bay

                                         

                                        
 
                                        



RSS 2.0