kickboxning

maste bara beratta att kickboxningen var en KATASTROF, det varsta jag varit med om under hela mitt liv. Ledaren var en JApan/kines som inte kunde Engelska, och passet var mer aerobic an kickboxning. Medlealdern var runt 35 ar, och medelvikten i salen lag kanske pa 80 kg ( och vi var nastan bara tjejer)... Jag och Malin var knackta efterat.
Vi har mailat till Volleyboll tranaren, det blir svart for oss att ga med i laget,. eftresom vi saknar units (kurs poang), det ar nog dessutom svart for oss att hinna, eftersom de tranar alla dagar i veckan+matcher, men vi ska aka och prata med tranaren.
  Jag har slutat kick kursen och ska testa nagon millitar grej imorgon haha, klockan halv sju pa morgonen, mandagar och onsdagar ( jag kommer bli valtranad haha ( :  )
Nu vantar sangen , sa jag orkar upp..
trott efter en dag full i fart med Ebbolina, vi har varit pa ett litet Zoo i Paolo Alto ( dar vi btw glommde ebbas nalle, sa vi fick in och fraga och sedan leta efter den), sedan har Ebba varit i skolan, jag var pa foothill och letade eftre volleyboll tranaren. Pa vag hem efter Ebbas skola slocknade hon dirket, sa jag gick ut och power gick med henne, sedan akte vi och hanlade mat. Nar Charlotte kommit hem begav sig hon ut och sprang med Ebba, sa jag gjorde det samma, ska forbattra min kondis nu en gang for alla ( :..
Nu ar vanner pa, och jag ska hoppa i bingen.

Blandade bilder fran veckan och helgen

Jag och Malin

Jag och Malin


Vara goda creps, med kyckling, spenat och soltorkadetomater ( :

Therese och Felicia
Therese och Felicia



Cyklarna ar uppvarmda och klara infor tavlingen dagen darpa...

Inne i North star byn


Familjen, direkt efter malgang


Lake Tahoo


Ebba hittade sin egna lilla gomma


Lake Tahoo, bergen man ser pa andra sidan, ar skidbackar till vintern ( :


Lake Tahoo

Nu ar jag hemma igen efter en super nice helg i Tahoo.
Vi begav oss ivag pa torsdag kvall, 4 timmar i bil vantade framfor oss, Ebba somnade ganska fort till Elmo pa sin lilla Tv. I totalt morker kom vi sedan fram. Vi skulle bo i en super mysig stuga tillsammans med Jenny, Linus och deras 4 ariga dotter Elvira, och Asa och hennes 2 ariga Hampus. Eftersom klockan var mycket blev det raka vagen till sangen, jag sov ute i vardagsrummer pa en ISKALL luftmaddrass,vad lange sedan jag fros sa mycket, lag som en kottbulle hela natten med huvudet under tacket. Som en isbit vaknade jag, kokade mig lite grot, Sedan kom den ena efter den andra upp. Vi packade alla in oss i bilarna och akte till North Star, som ar en liten skidby. Pa dagens schema stod det mountainbike. Jag var forst ut med Oscar, Jenny och Linus. Iford Charlottes skor, hjalm och handskar, borjade forsta lektionen. Jag trodde jag skulle do, man sitter ju fast med fotterna i padalerna, man ska rycka ut fotterna pa ett speciellt satt for att de ska lossna, vilket inte alls var latt. Jag trillade dirket, tankt en sjalv nar farten tar slut och ni kan satta ner fotterna, man faller som en fura at sidan haha. Nar jag fatt lite koll borjade vi cykla, och det var UPPFOR haha, jag som varit sjuk hade blodsmak i munnen efter 5 minuter. Oscar pebbade pa, men fick ta fram ett snore som jag satte fast pa min cykel, sa med Oscars kraft lyckades vi komma lite uppat. Efter att ha trillat nagra ganger till sa kom vi till Jenny och Linus. Det var dags att bege sig ner, vi skulle ta en skogsstig ner. Jag borjade, men jag trodde jag skulle do, det gick rakt ner och det var stenar gropar OVERALLT. Jag avstog detta, gick upp igen och tog en lattare vag ner.... Efter att cyklat lite vilse fann jag till sist var basecamp (de var precis pavag att leta efter oss). Nar vi kommit tillbaka begav sig Charlotte och Oscar ut..
  Jag vaknade med sadan vark i mina ben som jag inte kant pa lange, ar jag otranad eller vad ( : ? hade blamarke pa hela benen och gumpen den ska vi inte snacka om. Lordagen var den dagen som charlotte, Oscar och Jenny+ linus skulle tavla, de gav sig ivag redan vid atta. Sa tillsammans med Asa packade vi in alla barnen i en bil och akte till North star, dar drog vi omkring ett tag for att sedan heja in foraldrarna i mal. Det gick riktigt bra for Linus och Jenny som kom tvaa i sin grupp, charlotte och Oscar gick det inte lika bra for, de hade last fel pa kartan och sprungit 30 minuter fel upp pa den hogsta punkten, den tiden ar svar att ta in.
Pa kvallen var det var tur att laga mat, det blev tacogratang, och varmfrukt smalt vitchoklad med glass till efterratt, sedan slocknade vi alla redan vid tio (trotta av olika anledningar  ( : ), har kommit fram till att jag aldrig ska ha 3 barn haha.
Pa sondagen var det dags att stada ur huset. Nar vi var fardigstadade akte vi till Lake tahoo city, SUper mysig lite by, dar det fanns en toppen lekplats och en liten strand. Vi hyrde kajaker, sa jag var ute och paddlade, riktigt roligt var det, fast jag ma saga att det kandes i mina armar. Efter en mindre bra mat, som vi dock klagade pa vilket innebar att vi fick den fetaste glass kake efterratten akte vi hem vid sex tiden.
Sumering av helgen sa har den varit toppen, mycket frisk luft och frilufsliv vilket de som kanner mig vet att jag alskar.

Idag har jag och Ebba varit pa en super nice lekplats, sedan har vi badat i ebbas lilla pool+ sjungit en massa sanger ( : , kan en massa barnsanger nu.
Nu ska jag snart mota upp Malin, for idag ar det kickboxning som galler JIHUU, ska bli riktigt roligt.

tjohej

Da har snart en ny vecka gatt....

I sondags var jag och traffade 10 andra au pairer har i omradet, vi at pa ett stalle dar man kunde ga och plocka mat och sedan ostes maten ner pa en stor stekplatta, sedan fick man tillbaka det som en wookad rora ( :, helt okej var det i vart fall. Till efterratt var det mjukglass, man fick ta sa mycket man ville, tur att den var riktigt acklig sa man ville inte ta sa mycket haha. Det var trevligt att traffa nytt folk, men jag kan inte hjalpa det men jag har lite svart for de tyska tjejerna, man klickar direkt med de flesta svenskar.
Veckan har flutit pa, igar hade jag och Malin en heldag tillsammans, Hon tog med sig sin lille 10 manaders pojk nathan till bibblan, sedan drog vi vidare till lekplatsen, Nathan och Ebba gungade, sedan stack vi ner till los Altod downtown, dar det finns en hel del matstallen, Jag och Malin at varin cerps med kyckling, soltorkadetomater och spenat, riktigt gott faktiskt. Sedan tog vi oss en lang powerwalk med barnen i barnvagnar. Unde var powerwalk kom dagens kommentar, det var en bil som korde forbi, en man sticker ut huvudet och sager " You two are the hottest mothers I have ever seen" haha, synd bara att det inte var vara ungar, jag gick med en blond unge i min vagn och Malin som ar blond gick med en liten brunharig varg.
Pa kvallen kom Malin hem till mig och vi tittade pa en film "Rumor has i.." helt ok film, lite skratt. vilket vi behovde for att halla oss vakna.
Idag har jag varit pa Foothill college och anmalt mig till en kick boxing kurs som startar pa mandag ( : ..
Ikvall ska vi aka till Tahoo, dar oscar och Charlotte ska tavla, stannar till pa sondag.
ha det fett alla dar hemma.


Lite from San Francisco






vet faktiskt inte vad jag fotat ( :


 Mina nya things, kan man se vilka farger jag gillar mamma ? ( ;




Kolla in de snygga skorna Line hittade till mig, I love High shoes hihi, de var de enda skorna som fanns i min storlek,

..


gissa bajset

Vi svenskar+ Line gissar att det ar nagon av tyskarnas hihi

au pair school

Line, Carolin, My, Josefine, Emelie och Jag

San francisco

Valdigt trott vaknade jag idag, kandes i kroppen att jag varit ute och gatt i tre timmar igar hihi. Glomde saga det igar, man kan inte vara gamling och bo har, for nar man ska ga over pa overgangstallena maste man springa, det ar bara gront typ 10 sekunder helt sinnes, man star forst och vantar i ar och dar for att den vita gubben som det ar har ska komma, man kan fa vanta i sju minuter pa vissa stallen, och nar det val slar om galler det att rusa.
Nog om signalljusen. Idag var det San francisco som gallde. Lite innan elva cyklade jag ner till stationen, det tog mig tio minter dit, haha skillnad fran igar. Val pa stationen loste jag ut biljett, sedan kom taget en kvart senare, ett tva vaningstag, som de flesta ar har. Jag placerade mig pa vaning tva, dar njot jag av utsickten med musik i oronen i lite mer an en timme, sedan var jag inne i city. Helt lost var jag, jag skulle ta mig till union sqaure, men hur ska jag veta vilket hall det ar om jag inte har en aning om var det ar, jag fragade forst en kvinna, men hon visste inte, sa jag borjade ga, sedan fick jag syn pa en annan kvinna, sa jag fragade henne med, hon sa att jag gick at helt fel hall, haha dar hade jag kunnat ga hela dagen, men san tur var skulle hon till union sqaure, sa hon fragade om jag ville ha en ride to the sqaure, jag vet mamma, man ska inte aka bil med framlingar, och vi fick lara oss pa au pair skolan att man skulle saga No and then go, hihi. men denna kvinnan sag inte alls farlig ut och hon hade dessutom en 7 arig dotter. Sa dar satt jag i en framlings bil i en ny stad, men hon var hur nice som helst, hon jobbade som psykolog for nyblivna foraldrar, vilka hon brukade rekomendera att anstalla au pairer. Jag hade dock dagens sprakmiss vid denna fard, haha kvinnan fragade om jag varit pa HM, men hon sa ju det saklart pa engelska, jag bara na dar har jag aldrig varit haha, Elin i ett notskal, hon maste trott att jag var bang, vara fran Sverige och aldrig varit pa HM, kande mig smatt pantad nar jag kom pa mig sjalv, men men haha henne traffar jag aldrig igen. Jag tackade for skjutsen, sedan gick jag for att mota Line och tre av hennes kompisar, svenskar alla tre. sedan borjade vi shoppa ( : , blev bara shoppning for hela slanten idag, jihuu elin love it. mat i magen och besok pa starbucks, sedan var det dags att aka hem, fick skjuts till stationen och tog sedan taget hem igen vid sju. nar jag kom hem var det mork, och jag hade inga lampor pa cyklen, sa det blev en mardromstur hem, haha eftersom har inte finns nagra gatulampor, ni kan ju tanka er hur mork det blir, jag sag inte ett dugg, missade en trottoar kant hihi, och de ar inte sa laga som hemma om jag sager som sa, AJ. men jag kom levande hem, men min 10 nya plagg ( :.
Nar jag kom hem hade jag fatt en ny lag tv bank till mitt rum, so nice..
Imorgon ska jag traffa min LCC, lokala kontakt person Susan, sedan ska jag ut och ata med massa andra au pairer harifran Los Altos, ska bli trevligt.
Nu vantar en film pa tv, ar ganska trott efter dagens lilla utflykt ( ;


Denna veckan

Veckan har sprungit pa ganska fort tycker jag. Ebba och jag har hunnit med en hel del saker. Varje tisdag och torsdag ar Ebba i "skolan" i tva timmar, och pa onsdagar ar det sagolasning pa bibblan som galler, och pa fredagar ar det gymnastik, gymnastiken som jag var pa idag var riktigt rolig, hade garna varit med sjalv hihi, sa sota var alla barnen.
Igar skulle jag och Therese, en tjej fran trelloholla ga pa en au pair traff i en by i narheten, vi korde i en och en halv timme, och nar klockan var nio gav vi upp, eftersom traffen borjade klockan atta, med detta vill jag saga att jag inte har nagon koll alls var jag befinner mig, haha. Forsoker eller jobbar pa att borja lokalisera mig haha, idag tex skulle jag ga till tagstationen sa jag kan hitta den imorgon nar jag ska till San francisco, det tog mig 3 timmar innan jag kom hem igen. Jag hittade den visserligen, men det ska ta omkring 10 minter med cykel, sa man kan val saga att jag gick lite omvag, men jag fick se manga fina hur, helt tokigt vilka hur ar finns, jag blir helt kar i dem.
Nu ar klockan halv tio och jag och Therese ska nog ga pa bio, jag borjar bli en nattrumlare haha, man far ju passa pa.
som jag sa innan ska jag till San Fran for forsta gangen imorgon, ska blir riktigt roligt, lite turist och sedan en shoppoman hade jag tankt.... Jag uppdaterar om morgondagen en annan dag, oj jag nu hittar till San Fran, sa vilse som jag kort med Therese de sensate dagarna far mig att borja tvivla pa min egen formaga till mycket haha, mamma har alltid sagt att jag haft bra lokalsinne, jag vet inte var det har tagit vagen.
Ha det fett allihopa, jag saknar er!

Los Altos

jag slutade sist med att jag skulle forsoka lara mig lite om staden, men det ar inte sa latt. har fortfarande problem och veta vilket hall san fran ligger at, haha men det kommer val komma sa smaningen far jag hoppas. Allting rullar pa har. har varit har i tre hela dagar nu, kanske inte sa mycket, och jag borde kanske darfor inte begara att jag ska veta exakt var jag ar.
Igar var jag ute och "ovningskorde" med Oscar i bilen, det gick faktiskt riktigt bra, jag kor en automatare, som alla gor har in the US, det ar ju som att kora en leksaksbil, gasa och bromsa och aldrig motorstopp, inte illa tycker jag. sjukt skont med automatare pa den vagen som vi bor pa ocksa, eller allmant i Los Altos, har ar stopp overallt, overallt ar det fyrvagsstopp, ingen hogerregel (tror jag haha). I vart fall korde vi till affaren safeway, gick in och kollande, sedan korde vi bort till Ebbas gympa, sa jag skulle veta vart den ligger. Sedan korde vi hem. Oscar akte sedan ivag for att jobba. Sa jag passade pa att ga med Ebba till lekplatsen, en supermysig lekplats en bit bort, och den lilla tosen orkade ga hela vagen, typ mer an 2 km, ganska bra for en tvaaring ma jag saga. Pa kvallen traffade jag Therese, en tjej fran trelleborg som ocksa ar au pair har. Vi skulle fika pa ett Starbucks, men det inne vid mainstreet downtown var stangt sa vi skulle till ett annat, det tog oss en timme att hitta dit, normalt ska det ta fem minuter haha. hem tog det bara en halvtimme, men man ska ju se allt fran den ljusa sidan, och det som ar possitivt ar ju det att vi fick se mycket, dock var det morkt, men anda. Har ar valdigt svart att kora pa natten \kvallen, for har ar inte lampor alls, sa man maste typ veta vart man ska.
Idag har Ebba varit i skolan i tva timmar, jag hamtade henne efterat och korde sedan hem dar charlotte vantade, vi korde sedan pa en liten tur i Los Altos, forbi kemtvatt, skoaffar och sedan inom den mannen som familjen hyr sitt hus av, en 98 arig gammal man som var hur klar i huvudet som helst, riktigt trevligt och hans fru var likasa. Pavag hem hamtade vi mexikanskmat. efter maten blev det lite bamse, sedan stack jag t och sprang. Jag ska saga er att det ar inte latt att springa pa ett stalle man inte kanner till, jag sprang lite fram och sedan tillbaka osv haha, men jag hittade hem.
Nu ar klockan snart nio och jag ar trott som en gnu, maste vara pigg for imorgon ar det sagolasning pa bibblan som galler, och sedan en tur och lekplatsen och in om stan och affaren som galler, ska komma pa nagot samskigt som jag kan laga, vet bara inte riktigt vad an.
Hoppas alla mar bra dar hemma. Kram

New York and au pair school

Sa var det dags att lata aventyret borja!
Det blev en tidig uppstigning. ett gratigt hej da, eller later sa avskedsaktigt, snarare ett vi ses tycker jag vi sager. Mamma och pappa korde mig i ilfart till kastrup, eftersom jag som vanligt lyckats med att vara lite sen. fick lite latt panik nar jag sag kon till inchecknigen, men det gick fint och jag fick in mina tva vaskor utan nagra problem. sedan var det dags att vinka av mamma och pappa, vilket kandes valdigt jobbigt ma jag saga.
vi var en hel hog au pairer som akte med samma plan ner till Frankfurt, fick alltsa nya vanner direkt. Lyckades hamna bredvid Carolin, och tillsammans fick vi resan over till NY att ga valdigt fort, kandes som vi kant varandra hela livet hihi. Trotta och mora kom vi sedan fram till au pair skolan. vi mottes av kvallsmat i form av PIZZA jihuu haha. Det var svart att somna in denna forsta natt, ensam i ett rum som var sa spartanskt som nagot kan vara, ocksa tittade jag och laste i den fina bok som jag fatt av mina kara vanner.

Onsdag morgon och klockan ringde vid sju. fortfarande trott vandrade jag Lina och carolin bort till matsalen och mottes av en hel ok frulle, men brod, dock var det mesta sockrat men men haha. Vi hade dock tur med maten eftersom jag hamnade pa en kockskola, sa vi serverades mat av blivande kockar, helt ok tycker jag haha.
klockan 08.15 var det dags for "kathy and Joys show". tva av lararna pa skolan, Joys ar nagon av det mest amerikanska jag traffat, precis sa som jag forestallt mig, en typsik NY bo, skrikig, hogljud, ball och hel tokig, vi skrattade en hel del ma jag saga. Efter lunch delades vi upp i tre klassen beroende pa vart vi skulle, jag hamnade tack och lov med My, Josefine och Lina. For om jag sager som sa var marojiteten av de pa skolan Tyskar, och de ar minst sagt speciella, behover inte saga mer.
pa kvallen gick vi tillTarget, dar jag Lina och Carolin kopte likadana skor haha, fett.. Helt klubbad somande jag ensam i min prasslande sang..

Torsdag sag typ likadan ut som ondagen gjort. Men pa kvallen var det international sing along, minst sagt roligt att hora syd afrikaner sjunga en typisk barnsang.

Fredagen inleddes med lektioner, for att sedan avsutas med New york trip. Gud vad coolt det ar i NY, jag maste helt klart dit igen ar inte alls fardig med denna staden. vi fick se lite, i form av frihetsgudinnan, empire, ground zero osv. Hej fran city kom jag med en I love NY troja, ar man turist sa ar man.

Pa lordagen var det antligen dags att aka till sin familj. San tur var akte jag tillsammsn med Line, som bara ska bo en timme fran mig, sa tiden gick ganska fort. och sen helt plotsligt var vi framme efter extremt obehaglig flygtur, har aldrig varit sa radd, skakade valdigt mycket. Pa flygplatsen mottes jag av charlotte och Oscar och en sovande Ebbe ( :..

Nu ska jag borja instalera mig i Los Altos och mitt rum. Idag har vi gatt runt och kollat i Los Altos, ska forsok lara mig at hitta...

RSS 2.0