lite december



felica och Malin, ser lite nervosa ut infor vart upptradande ( :



Jag daremot ar bara glader haha ( :



Julbord



sa himland gott



Ebba vagrade halla mig i handen, ville halla alla utom mig haha, vad gor jag for fel ( : ?, sa det fick bli malins hand istallet.





Ebba visade upp hur man ser ut nar man ar glad, ledsen och trott. hon ser likadan ut pa alla bilderna haha



Vaknade med frost pa taket en morgon.



God Jul i San Francisco.


Jul JUL regnande JUL

Kara bloggen ( :
Jaha sa var det dags att skriva nagot nytt i Bloggen min tycker jag allt.
Det borjar ju narma sig jul nu, fjarde advent och det sista ljuset var tant, men hallo var har hela december tagit vagen? Oppnade i vart fall precis det sista av mina advenspaket som mamma har skickat, ett par supersota strumpor ( : , tack mor, precis vad jag behovde faktiskt hihi.

Okej lite uppdatering. Det har ju varit lucia, och jag hade aran att vara med i luciataget som svenskaklubben har i Los Altos anordnar, allmant nervos for att jag skulle sjunga, kunde inte texterna helt och om jag sager som sa, sa ar jag kanske inte fodd som sanglarka direkt. Allt detta ar inte sa farligt, det varsta vad nog att vi var 4 stycken tjejer som skulle sjunga for 80 gaster, tacka gudarna att de flesta var lite aldre, men forhoppningsvis en aningens nersatt horsel, (om de inte hade det innan, sa fick de det efter vrt upptradande), hihi sjong nog fel overallt, +att mannen som spelade piano inte kunde melodierna, och de som lyssnade pa oss sjong helt fel verser, sa att vi kom av oss, trots detta gick det ganska bra hihi.
  Jag fick iallafall mitt forsta julbord, riktigt gott, at sa att det sprutade ur oronen, kottbullar, lax, grot, radisor, potatisgratang mm.

Forra helgen var en valdigt lugn helg, Charlotte och Oscar var ivag, sa det var bara jag, mormor och Morfar + Ebba hemma, sjuka allihopa blev det att ta det ganska lugnt.

De borjar bli riktgt kallt har nu, en morgon nar jag vakande hade jag frost utanfor mitt fonster, hallo California vad ar detta?

Det kommer nog vara lite konstigt hela denna tiden som aupair, hela tiden ar det folk som aker hem. Forst Jossan, nu har aven Basse och Mike akt hem. Och Malin har haft sa mycket klodd med sin familj sa hon har haft en transfer, har matchats med en ny familj, santur ar det bara 1 timme ivag, men det ar anda ganska konstigt, manniskor som man har kunnat traffa nar som. Men det ar bara att vanja sig ( : ..

Veckan har rusat fram, gjort en ny omgang av lussebullar, tranat, lekt en massa med Ebba, gatt i skolan, haft julfest med skolan, gjort nya smycken pa min silverkurs ( :...

I Fredags akte jag i vart fall in till San Francisco for att mota Line. Nar jag val kommit in ringde Line i lite halft panik " jag kan inte hitta nagonstans att parkera".. Sa jag fick ga upp for en massa backar till dar Line holl till med bilen. Efter att ha kort upp och ner pa gatorna sa hittade vi tillsist a plats. Vi var bada VRALHUNGRIGA, tog darfor sikte mot cheasecake factory, men vande om nar vi fick veta att vi skulle behova vanta i 1h och 45 minuter. Vi hittade istallet ett super mysigt stalle dar de hade valdigt goda pizzor. Matta och belatna gick vi hem till Peter, dar vi skulle ha lite forferre. vid tio tiden var ganget for kvallen samlat, jag, Line, Mia, Stina och Peter. Det blev en riktigt lyckad kvall, hamnade pa ett 18+ stalle, dar vi dansade tills de stangde, Trotta akte vi alla hem till Peter dar vi somnade boms.
  Tidigt uppstigning, Mia och Stina skulle hem for de skulle jobba. Jag och Line gick och at frulle. Sedan akte vi mot Berkley och IKEA. Inforskaffade glogg, pepparkakor och julmust sa att vi skulle kunna ha en svensk/dansk julmatskvall. 
  meningen var att vi skulle gora risgrynsgrot till middag, men efter att ha letat i typ mer an en timme efter jakla pearlrice gav vi upp, sa vi kopte varsin burito istallet, hihi nastan the same ?
  Men Julstamningen hittade vi iallafall, men varsin kopp glogg, pepparkakor och julmusik av celin dion fann vi julen medans vi satte ihop Lines pepparkakshus. Husen vill jag inte komentera hihi, assa det ar OMOJLIGT att fa det att se sa bra ut som det gor pa visningsbilden, allt bara rann och huset blev mer ett snett spokhus......
Somnade sedan till Mamma Mia filmen, som jag inte hade sett innan, riktigt bra ju ( :

Idag var vart mal att hitta nagonstans att klippa oss, eftersom jag ar trott pa mitt har och vill klippa av det , och Line vill ha lockar, men vi lyckades inte hitta nagot bra stalle. Regnet som aven OSTE ner gjorde att vi inte var sa sugna pa att vandra omkring i San francisco, istallet sa bestamde vi oss for att se pa bio, sag pa yes man, riktigt rolig, skrattade en massa. Nar vi filmen var slut smet vi in i en annan salong, sag att en film precis borjat sa ja varfor inte. Men det visade sig vara en tecknad barnfilm, om en mus, sot, men dock ett somnpiller. 
  Vandrade sedan genom ett regningt San Francisco, hade en papperkasse i handen, FULL MED SAKER, den gick ju isonder, sa alla mina saker foll ut, tack till en snall Kines som hjalpte mig falla ihop mitt paraply och alla mina saker pa marken.

Hemma ar jag nu i vart fall, trott och ont i oronen.
Ska ta och sova LANGE imorgon, har nog nagra timmar som jag behover ta igen kanner jag.
God jul pa er och lova mig att ata mycket svenska god julmat nu dar hemma ( :
puss haj leverpastej

New York



Vart mysiga hotel


Extrasangarna stod ute i korridoren.



"hjalp mig oppna fonstert"



Kande verkligen suget att hanga in vara klader har...



Dagens lunch



Har spendarede vi ett antal timmar, inne pa MUMA

Lyckliga agare av the lion king tickets







Denna karta kan jag saga att vi anvande ganska manga ganger.





Jag hittade en blomsteraffar, massor med blomster.



LOVE








Inne pa MUMA



MYSTISK konst, eller KONSTigt







det kanda julgranen


 
och den kanda isbanan





MMMMMM vi gillade att vara tillbaka pa hotelet. ....



time for show..


Varldens sotaste Line
















Jumping pictures ala Elin och Line





Akta er, jag undrar varfor folk tittade pa oss nar vi tog dessa fotona, om ni tror att vi bara tog 2 har vi fel, jag har minst 20 till haha.



en matbild ar obligatorisk





sahar ser Line och Elin ut efter att ha sovit 3 timmar, och vaknat med en mus pa sitt rum.



HAhahaaa vad jul ar roligt.






KALLT



Am I in heaven or what?



inte alls trott



For jag tycker om dig min tos














Jul i New York

Nu var det mer an en vecka sedan jag akte till NY, och jag har fortfarande inte skrivit i min blogg och berattat om min trip. Det har varit mycket annat som har snurrat runt i mitt huvud och tagit all min energi, min kara farmor gick bort for en vecka sedan, och just nu onskar jag att jag kunnat vara hemma med min alskade familj och jobba mig igenom detta tillsammsn med dem. Det ar aldrig roligt att mista nagon, men pa nagot satt maste man acceptera att vi manniskor dor, varje dag dor nagon, varje timme, varje minut, varje sekund, men det ror mig oftast inte. Men nar nagon som ens hjarta haller varmt inte finns mer blir det som ett stort tomrum, man far forsoka lappa ihop det, men rummet kommer alltid tillhora den som har gatt bort. Jag vet att min farmor inte skulle vilja att jag skulle vara ledsen och aka hem och avsluta det jag har har, och darfor ska jag inte heller gora det, jag far vara extra stark och kampa pa.

Sa det ar val pa tiden att jag berattar om min toppen weekend in New york, the big apple.
Efter att ha bytat tag 4 ggr (alltsa tillbringat typ 2 timmar pa tag) kom jag tillsist fram till SFO, san francisco airport, haha och detta inte utan att ha fragat minst 3 personer om var jag skulle ta vagen. Jag var helt lost nar jag skulle ta the urban, sa jag fragade en man, det visade sig att han med skulle till flygplatsen, sa jag foljde efter honom ( :.. Men jag kom i vart fall fram, pa flygplatsen vantade Line pa mig, men aven Mia och Johanna, Lines vanner, som tydligen hade samma flight som oss till NY, kan det bli trevligare ( ; ?
Efter sex timmar med the red eye anlande vi i New york, herre mina gudar vad trott jag var, hade knappt sovit nagot pa planet , och klockan var nu 7 pa morgonen, men man ar ju bara ung en gang, sa det var bara att bita ihop.
  Vi tog taget in till times square, letade upp vart hotel. Haha jag hoppas jag blir rik nar jag blir aldre, for jag vill aldrig mer bo pa ett en stjarningt hotel hihi, eller det var inte sa farligt, forsta anblicken trodde jag att jag skulle DO. Det kandes som att vandra in i jag vet inte vad, typ ryssmaffia neon, skabb, illaluktande, sondrigt, (ni kan sjalva forsatta med alla raliga ord ni kan komma pa) hotel. Rummet var helt okej, tva stora sangar, men det luktade nagot fruktansvart.
UT FRAN RUMMET, har ska vi inte spendera varan tid, okej Line sa lite tid som mojligt pa rummet, deal.
Vart mal var att hitta biljetter till broadwayshow. efter att ha gatt fram och tillbaka ett par ganger hittade vi till sist stallet dar de salde biljetter to the lion king, vi fick biljetter redan samma kvall. Lyckliga over att ha kopt biljetter gick vi sedan vidare till MUMA, museum of modern art. Ibland blir jag fundersam over vad som ar konst, vissa saker ar minst sagt konstiga, men det ar kanske det som ar konst. Line lyckades hitta en hel del danska designers, medan jag kampade med att hitta nagra svenska, jag tror inte jag hittade nagon, men hallo vi har IKEA ( ; , racker inte det ?
  Efter nagon timme pa muma fortsatte vi upp till central park, vi kopte oss varsin hotdog, gick runt lite, och borjade sedan ga tillbaka. Vandrade langst 5th avenue, maktig julskyltning, tog en snabb svang in om rockafella center, sag julgranen och skridskobanan, men den var faktiskt lite av en besvikelse.
  Snabbt gick vi hem, bytte klader sa fort vi kunde, snygga dock kanske inte sa fracha gick vi till var forsta broadway show. Herre min skapare vad bra the lion king var, aven om jag var sa trott sa mina ogon sved och jag fick kampa for att halla dem oppna, men assa kostymerna, musiken och danserna, det var helt fantastiskt.
  Nar showen var slut hade vi bestamt traff med Hanna och en tysk tjej (lines vanner, som tydligen ocksa var i NY samtdigt hihi). Vi begav oss till meatpack district dar det blev utgang, massor med dans. 
  Efter natta mat pa MC gick jag och Line trotta hem till vart lilla rattbo......

4 timmars somn, och redan uppe, pavag till empire state buildning. Kon var inte sa farligt lang, Helt klart vart att sta och vanta en stund, jag tog en hel del bilder, det var kallt men utsikten och vyn varmde mig hihi...
  Vi tog sedan taxi till brooklynbridge, tog lite jumping pictures. Sedan gick vi vidare till Soho, som idag ar ett valdigt inne omrade i NY. har vandrade vi omkring lange. Vi avslutade med att att ta en wafle pa en liten julmarknad.
  Eftersom Joanna och Mia blivit utslangda fran sin kurs, och inte hade nagot boende langre ( en annan historia) sa hade vi fatt tillskott i vart rum, vilket faktiskt bara var roligt. Medans toserna hamtade sina vaskor sa gick jag och Line och at. Vi letade efter ett mysigt stalle, med julstamning, och god mat. Vi lyckades faktiskt hitta en restaurang som hade hog mysfaktor och god mat. En bonus till det hela var att det borjade falla dunflingor fran skyn, sa dar inne i varmen satt vi at treratters och tittade ut pa ett snoande new york.
  Efter att ha atit gick vi tillbaka till vart mysiga lilla rum, dar vi skulle ha forferre innan utgang, vi var ett helt gang, med 6 stycken tjejer ( : ..
Kvallen slutade med mycket dans och sedan tunnelbana hem, och saklart MC.

Efter 3 timmars somn ringde klockan, jihuuu sa pigga, men man ska inte sova bort sin tid. Nar vi packade ihop vara saker utbrister Mia helt plotsligt, FAN DET VAR ALLTSA en MUS, da horde jag inte fel, Johanna- vada horde du med hur det prasslade inatt?, jag trodde bara jag inbillade mig. Det visade sig att vi haft besok pa rummet, en mus i vart hus, var lille van hade atit pa johannas och mias godispasar. MMM mysigt. vi kastade ner vara saker i vara vaskor och ville bara bort fran detta stalle. Efter att en ARG line forsokt skalla ut mangern pa hotelet, dock utan succes, begav vi oss till centalstationen. nagon som man tydligen ska ha sett, vi somnade nastan bada nar vi satte oss ner. Sedan var nasta mal att hitta nagonstans att ata frulle bulle, vi hittade tillsist ett stalle.
  Vidare till cathedralen (kommer inte ihag namnet pa den), sedan gick vi bara pa 5th ave och tittade pa julskyltning. Vi hittade aven en parlaffar, och Jag ar glad att jag var dar med Line, eftersom hon ar exakt som jag, hon klagar inte pa att vi hade varit dar inne i en timme, som en viss sys hade gjort hihi.

Planet hem var minst sagt handelserikt, forst svimmade en kille, flypersonalen ropade ut och fragade efter lakare, tva stycken kom fran forsta klass, nar de lyckats fa liv i killen, som var hel vit svimmade en dam, har aldrig varit med om dess like, Line kande sig dock trygg, den dar unge snygge doktern hade jag med kunnat svimma for, haha...

Efter en oplanerad mellanlandning landade vi 3 timmar for sent, trott och morbultad somnade jag bums i min sang.
Maste tacka min underbara friend Line, for en toppen helg, hur skulle jag klara mig har utan dig ( : ?

Saknar manga av er dar hemma.
God Jul pa er.

A LONG weekend

I onsdags var det sa dags att aka hem till min kara Line. I OSREGN cyklade jag till tagstationen, jag hade forhoppningar om att det inte skulle regna i San Francisco, men tyvarr hade jag fel, det oste ner dar med, sa det fick bli att ta the bart till the ferry. Baten over tog som vanligt ca 40 minuter, jag mottes av min favorit dansk vid baten.
  Eftersom Line fortfarande jobbade nar jag kom sa satte aven jag igang att leka med barnen. Det var dock inte bara tre barn som Line brukar ta hand om, det var 6 stycken barn i huste, eftersom kusinerna var dar for att fira thanksgiving.
Nar Line val slutade akte vi direkt till hennes silver fabrication class,  Line hade gjort ett halsband med tva vattendroppar i, och ville att aven jag skulle ha ett likadant, sa det blev kvallens projekt, vi hann dock inte riktigt fardigt, men nasten. Val hemma igen at vi middag och gick sedan bums i sang.

Pa sjalvaste Thanksgivning tror man att alla ska fa vara lediga, men tyvarr, icke om du ar aupair. Line var tvungen att jobba, inte nog med att hon hade sina egna barn, hon fick aven ta hand om kusinerna, eftersom deras foraldrar tyckte det var super praktiskt att Line var dar sa att de bara kunde sitta i soffan och inte gora ett skit, de lyfte inte ens ett finger for att hjalpa derk and sarah (Lines vardforaldrar) med maten. jaja det ar va tur att vi alla ar olika. Men efter att ha lekt hela formiddagen med barnen var det till sist dags for den efterlangtade thanksgivning maltiden. Men jag ma saga att jag var lite besviken, mammas mat ar battre hihi. Det var inte alls sa mycket mat som jag hade tankt mig att det skulle vara, men kalkonen fanns pa bordet, och lite olika roror. Till efterratt var det bade applecrisp and pumpkingpie, MUMMA, gud vi at sa att vi trodde vi skulle spricka, var spyfardig efterat.

Pa fredagen var det kalas for Amande, Lines mellanbarn, med hyrt hoppslott i tradgarden var aven jag och Line nojda hihi. Efter att ha atit god mat och sedan supergoda cupcakes slutade Line. Vi begav och till Fedex for att klippa och klistra lite ( : . Hemma igen tog vi en tupplur, gjorde oss iordning, for ikvall skulle det bli utgang inne I san Francisco. Vi var fardiga i god tid och korde till fargan. Val dar tyckte vi det sag lite val dott ut, det visade sig att sista fargan redan gatt, andrat schema dagen efter thanksgivning, hur in i helsike ska man veta det?  smatt i panik  blev vi, men allt loste sig. Line tog mod till sig och bestamde sig for att kora med bilen in till stan istallet. Ar sjukt imponerad over den otroligt braiga fickparkering hon lyckades med, for jag kan inte rekomendera nagon att parkera pa gatorna i San francisco, men vi klarade det i vart fall. Resten av kvallen blev super duper, jag fick dansat som aldrig forr, och det var lange sedan jag hade sa roligt.

Eftersom jag har svart att sova nar jag varit ute sa vaknade jag tidigt, tack och lov gjorde de andra det med, sa vid nio tiden satt jag och Line i bilen igen pavag hem till Line, eftersom hennes familj inte ville att bilen skulle vara inne i san fran hela helgen. Snabbis dush, nya klader, och ater till fargan, som tack och lov gick denna gangen.
  Vi gick hem till Jonathan, dar vi hade sovit pa natten, jag dumpade Line dar och gick med Jossan som ocksa kommit in till chinatown. Wiee I love that place, dar finns massor med parlor, hihi tur att jag inte har fett med money nu , for annars jaklar haha. Efter tva timmar gick vi tillbaka till de andra, vi gick for att ata thai. och sedan for att aka skridskor, och gud vad kul det var. haha jag var jatte negativ innan, jag gillar ju inte aka skrillor, men det visade sig vara roligare an vad jag kom ihag. Efter en timme pa isen var vi sa varma sa vi behovde litta glass, men varsin glass fran coldstone gick vi for att hamta mina vaskor, sedan begav sig jag och jossan hem.

Sondagen sov jag lange, jobbade lite under dagen och var pa kvallen med ebba och charlotte nere i Los Altos downtown for att titta pa en julparad , det var verkligen super mysigt, och jag fick kanna lite av julstammningen, som jag inte kannt av innan.

Veckan har gatt fort an sa lange, eller det ar bara onsdag, men anda. Har bakat lussebullar, gud vad gott. hahah har glomt att saga att jag ska vara med i Luciatag, vi ar 5 pers som ska sjunga for 90, haha och jag ar TONDOV, men det ar tur att det bara ar gammlingar vi ska sjunga for.

Nu ska jag ga och hamta bilen, vars bromsar har bytats, sedan ska jag och Ebba ga till lekan.

Imorgon ar det ANTLIGEN NEW YORK som galler, och det med min karaste Line, ska bli sa fett, kommer aven traffa My, fran aupair skolan pa fredag, ska bli helt toppen.
det far komma en ny uppdatering efter mitt besok i storstaden.

har glomt tacka dig Elsa for det superfina hastkortet, det var ett tag sedan jag fick det, men har glomt saga tack, blev superglad

ha det smor

RSS 2.0